De Boekenkast De Boekenkast

Geschiedenis van 'De Boekentafel'
In het laatste kwart van de vorige eeuw had elke zich respecterende Protestantse kerk een boekentafel. Op die boekentafel lagen folders, Bijbels, geschenkboekjes, kinderboekjes en wenskaarten. Gemeenteleden konden die kopen.

Zo’n 35 jaar lang was Hilly Duinstra het gezicht en de drijvende kracht achter 'De Boekentafel' in de Gereformeerde Kerk in Linschoten. De financiën werden al die tijd bijgehouden door Hilly’s echtgenoot, Taede Duinstra.

De boeken en kaarten van De Boekentafel kwamen, na de nieuwbouw van wat toen ’t Kruispunt ging heten, in een grote witte boekenkast te staan, in het halletje tegen de kerkzaal.

Eind 2009 vond Hilly Duinstra het tijd worden, om het stokje over te geven aan een ander. Die ander werd Gusta de Jong-Bakker.

Van Boekentafel naar Boekenkast
Per 1 januari 2010 werd 'De Boekentafel' opgevolgd door 'De Boekenkast'. In die tijd zijn er in meer dan 1000 boeken en boekjes verkocht. Ook zijn er in die jaren meer dan 300 ZinCards verkocht.

In de corona-jaren (2020/2021/2022) werden er weinig boeken en kaarten verkocht: meestentijds was de kerk toen gesloten. Nu we weer volop naar de kerk mogen gaan, wordt ook ‘De Boekenkast’ weer nieuw leven ingeblazen.

Eind december 2022 is de oude witte boekenkast vervangen door een mooie nieuwe boekenkast, gemaakt door Jan van Vliet.Nieuw in de Boekenkast
De afgelopen jaren kregen gemeenteleden via de rubriek ‘Boek van de Maand’ maandelijks een nieuw, lezenswaardig boek geadviseerd. Ter gelegenheid van de nieuwe boekenkast wordt ook een nieuwe rubriek gepresenteerd: ‘Van ‘Boek van de Maand’ naar ‘Nieuw in de Boekenkast’.

Geregeld wordt een nieuw boek, uit het grensgebied tussen geloof en samenleving, onder de aandacht van bewoners en bezoekers van ’t Kruispunt gebracht, onder het motto: ‘Nieuw in de Boekenkast’.

De betaalwijze blijft hetzelfde:

  • Betalen doe je thuis per bank, met behulp van het, in boek of ZinCard liggende, kaartje.
  • Liever contant betalen? Daarvoor staat het blauwe doosje op de kast klaar.

Mensen, die een boek willen bestellen, dat niet in ‘De Boekenkast’ staat, kunnen contact opnemen met:

Gusta de Jong-Bakker, tel. 0348 - 41 62 65.
deboekenkastlinschoten@gmail.com
Bankrekeningnr.: NL 46 ASNB 0707 4297 73

 
Nieuw in De Boekenkast Nieuw in De Boekenkast
Cadeauboekjes
Om te beginnen twee fijne cadeauboekjes van Toon Tellegen en Toon Hermans.
De dierenverhaaltjes van Toon Tellegen zijn grappig en diepzinnig.
De gedichtjes van Toon Hermans troosten door zijn onnavolgbare woordkeus.

Het komt goed - Toon Tellegen, € 10,99
Soms wil je dat even horen als iets tegenzit of als je je zorgen maakt. Wijze levenslessen als deze, weet Toon Tellegen als geen ander in een verhaal te gieten, met de dierenwereld als inspiratiebron. Van de kleine ongemakken in het leven tot grote levensvragen. Deze kleine bundel is heerlijk om te lezen. Het is grappig en tegelijk diepzinnig!In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten – Toon Hermans, € 12,99
Wat maakt Toon Hermans zo uniek? Omdat hij hele generaties heeft doen lachen en diep heeft ontroerd. Vooral de gedichtjes van Toon blijven mateloos populair. Omdat hij het dagelijkse bestaan zo spits en vrolijk wist te relativeren, met pretentieloze grapjes, versjes en liedjes. En hij kon als geen ander troosten, het kleine en grote verdriet woorden geven.