Gespreksgroep gemengd

Gespreksgroep gemengd
Onze gespreksgroep komt 1x per maand bijeen op een vrijdagavond. Seizoen 2022/2023 lezen we met elkaar het boekje:

'Randfiguren'
In het boekje Randfiguren, geschreven door ds. Johan Visser, staan tien bijbelse randfiguren in de schijnwerpers. Buitenstaanders en randfiguren zijn er overal, ook in de Bijbel. Het verrassende van bijbelse randfiguren is dat ze vaak meer hebben begrepen van God dan de mensen die er wel bij horen. Buitenstaanders tonen de onverwachtse en genadige manier waarop God Zijn weg onder de mensen gaat.

Lijkt het je leuk om een keer een avond mee te maken of heb je aanvullende informatie nodig? Laat het ons weten en voel je welkom!

Eleonora Kikkerteleonora.kikkert@gmail.com
 
Mannengroep

Mannengroep

De mannengespreksgroep komt eens in de twee weken bij elkaar in de kerk op woensdagavond om 20.00 uur.
We gaan op zoek naar elkaars geloofsmotieven en naar de waarheid in onze weerbarstige wereld.
Met zo nu en dan een antwoord waar je wat aan hebt. Maar de reis blijft belangrijker dan de aankomst.

Voor meer informatie: mannengroep@kruispuntlinschoten.nl

 
Belijdenisgroep

Belijdenisgroep

In het najaar van 2023 start er een nieuwe gespreksgroep onder leiding van dominee Laurien Hoogerwerf. We zullen eens in de vier weken op een avond samenkomen. Aan de hand van bijbelverhalen en kerkelijke praktijken gaan we dan met elkaar in gesprek over de inhoud van het geloof. Alle ruimte is er om ook je eigen (geloofs)verhaal, vragen en twijfels te delen. Aan het eind van het seizoen is er de mogelijkheid om belijdenis te doen (maar dat is geen voorwaarde om mee te doen).

Vroeger was belijdenis doen de normale gang van zaken om je catechisatieperiode af te sluiten. Het is nu wat minder vanzelfsprekend geworden. Misschien vraag je je af: waarom zou ik belijdenis doen?
Belijdenis doen is ja zeggen tegen God, zoals Hij ja heeft gezegd tegen jou. Voor jezelf is het heel waardevol om dat uit te spreken. Het vormt een mooi geloofsmoment waar je aan kan terugdenken.

Voor meer informatie en opgeven (graag voor 17 september) kun je terecht bij dominee Laurien:
predikant@kruispuntlinschoten.nl
06-42604598

 

 

 
Vrouwengroep Vrouwengroep
Er bestaat een initiatief om op korte termijn met een gespreksgroep voor vrouwen te starten. Gemeenteleden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Marjon van Laatum, jeroen.marjon@ziggo.nl