Welkom

Welkom
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Linschoten. Onze gemeente bestaat al sinds 1893. Oorspronkelijk als Gereformeerde Kerk, sinds 1 mei 2004 als Protestantse Gemeente te Linschoten. In de Joodse traditie leert men iemand kennen, niet alleen door met hem of haar te praten, maar veeleer door een tijdlang met iemand op te trekken. Zo trekken ook wij met elkaar op langs vele wegen die elkaar regelmatig in 't Kruispunt (en daar buiten) kruisen. Deze website zou je ook als zo'n kruispunt kunnen zien. Wees welkom hier - en waar onze wegen zich ook mogen kruisen
 
Week van gebed Week van gebed


Deze week is de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen. Christenen bidden in deze week samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen in Nederland zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief.
Dit keer is het thema #blijfinmijnliefde. Deze oproep is een oproep van Jezus zelf uit Johannes 15.
Lees op de website van de PKN hoe gemeenten deze week invulling geven
 
Kerkdiensten (live) meebeleven Kerkdiensten (live) meebeleven
Zondag 19 juli was de laatste online viering. Rianne van der Nagel –Meter en Remy van Keulen hebben heel veel tijd en energie gestopt in deze vieringen. Namens de gemeente zijn ze zondag 19 juli bedankt met bloemen en een pakket met regionale producten van lokale ondernemers.
We willen natuurlijk ook iedereen bedanken voor het kijken en de mooie reacties die we op deze online diensten hebben gehad.

Vanaf 26 juli zullen er weer fysieke diensten in ’t Kruispunt plaatsvinden. Het is mogelijk om de dienst in de kerk bij te wonen, maar u kunt de dienst ook thuis bekijken. De dienst kan op twee manieren worden bekeken via onze website:
  1. Tijdens de viering kan de dienst 'live' worden meegemaakt. 
  2. De viering kan ook op een later tijdstip worden bekeken
Om de dienst te volgen of later terug te kijken/luisteren kunt u gebruik maken van deze link:'t Kruispunt op kerkdienstgemist.nl
Met deze technologie is het nu dus zelfs mogelijk om diensten in het buitenland, of op vakantie mee te maken... dat is toch een mooi idee!!!
 
Hulp nodig? Hulp nodig?
Als Protestantse Gemeente te Linschoten hebben wij ons aangemeld voor het landelijke initiatief nietalleen.nl. Met #Nietalleen worden de talloze lokale en kerkelijke hulpinitiatieven aan elkaar en aan hulpvragers verbonden. 

Maar u kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks benaderen! 
Wanneer u zorgen hebt over geloof, gezin, gezondheid, financiën of andere zaken, dan kunt u altijd contact opnemen voor een gesprek. Ook als u praktische hulp nodig hebt, zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, koken o.i.d., willen wij u hierbij graag helpen. Neem hiervoor contact op met ds. Rianne van der Nagel-Meter, via 06- 29403717 of predikant @kruispuntlinschoten.nl. Of met Anton den Hartogh, via 06- 51256027 of voorzitter @kruispuntlinschoten.nl. 
 
 
Contact Contact
Bezoekadres 't Kruispunt Linschoten:
Nieuwe Zandweg 16
3461 AH  Linschoten
tel. 410850 (niet permanent bereikbaar)

Postadres Protestantse Gemeente te Linschoten
Acacialaan 26
3461 EN Linschoten
e-mail: scriba @kruispuntlinschoten.nl

Predikant:
Ds. J.A.A. (Rianne) van der Nagel-Meter
werkt op dinsdag en donderdag
predikant @kruispuntlinschoten.nl
06-29403717

Beheer en zaalverhuur Kruispunt Linschoten:
dhr. B.L. van der Meulen
verhuur @kruispuntlinschoten.nl

Redactie blad Lev:
redactie @kruispuntlinschoten.nl

Webmaster:
webmaster @kruispuntlinschoten.nl

Ledenadministratie:
ledenadministratie @kruispuntlinschoten.nl 

Voor andere contactpersonen klik hier
 
Gebruiksplan 't Kruispunt v2, 21 sep 2020 Gebruiksplan 't Kruispunt v2, 21 sep 2020
Het nieuwe gebruiksplan van ons kerkgebouw kunt u hier downloaden.

Addendum bij het gebruiksplan kerkgebouw ‘t Kruispunt te Linschoten
versie 02, 21 september 2020

Algemeen
De PKN adviseert de gemeenten zeer dringend om in oktober met maximaal 30 mensen (exclusief medewerkers) samen te komen tijdens de eredienst.
Gemeentezang wordt ten zeerste afgeraden.
Onlinevieringen hebben de voorkeur.
Ook wordt er geadviseerd om mondkapjes te dragen tijdens verplaatsingen.

Wij nemen als gemeente de adviezen van de PKN over. Deze adviezen zullen met ingang van zondag 11 oktober gehanteerd worden en aan de gemeenteleden via de mail kenbaar worden gemaakt.

Bovenstaande adviezen gaan voor de afspraken die in het gebruiksplan (versie 2) staan.
Zodra er nieuwe adviezen vanuit de overheid en de PKN komen zal het gebruiksplan worden aangepast, al dan niet door een nieuw addendum.

Hoofdstuk 2 Gebruik van het kerkgebouw
De huurders van ‘t Kruispunt zullen op de hoogte gebracht worden van dit addendum.