Nieuws om door te geven (NBG) Nieuws om door te geven (NBG)
Bijbelzondag: een dag om te vieren en te delen
Op Bijbelzondag denken we ook aan mensen die niet de beschikking hebben over een eigen leesbare bijbel. Daarom vragen we op deze dag steun voor het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap dat samen met andere bijbelgenootschappen in de hele wereld de Bijbel dichtbij mensen wil brengen.
Doet u mee? U kunt bijdragen via de collecte in de kerk én online.
Link: https://www.bijbelgenootschap.nl/bijbelzondag-2020-geef-de-bijbel-door/


NBG-blogserie over lastige bijbelteksten
Als je alles kwijtraakt, moet je dan nog, net als Job, God prijzen? Of als je oprecht naar God zoekt maar Hem niet vindt, wat klopt er dan van Jezus’ belofte ‘zoek en je zult vinden’?
Op zulke vragen gaan het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap (NBG en VBG) in, in de blogserie ‘Schurende bijbelteksten’. Wat is voor u zo’n schurende bijbeltekst? Stuur uw bijbeltekst naar info@bijbelgenootschap.nl onder vermelding van ‘Schurende bijbeltekst voor blog’.
Link: https://www.bijbelgenootschap.nl/nbg-blogserie-over-lastige-bijbelteksten/


Bijbelquiz van het NBG is beschikbaar
Sinds 2005 maakt het Nederlands Bijbelgenootschap elk jaar een bijbelquiz. De belangstelling daarvoor is nog steeds hoog. Ook nu is er weer een bijbelquiz beschikbaar.Dirk De Wachter: ‘Ontmenselijking dreigt door corona’
'Nu we elkaar vanwege het coronavirus nog steeds niet mogen aanraken, leidt dat op termijn tot ontmenselijking.'
Dat zegt de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter in een podcast waarmee het Nederlands Bijbelgenootschap mensen wil inspireren tot ‘barmhartigheid’. De Wachter houdt van dat bijbelse woord, want: ‘Zorgen voor mensen in moeilijkheden is het mooiste wat er bestaat’.
Link: https://www.bijbelgenootschap.nl/wdj-goede-raad-geven/
Bijbelgenootschappen wereldwijd solidair in de coronacrisis
De drastische maatregelen die de meeste landen namen om het coronavirus in te dammen, beperken vaak de mogelijkheden voor het vertalen en verspreiden van de Bijbel.
Er is daarom een Solidariteitsfonds ingesteld, een noodfonds om het bijbelwerk in landen te steunen die het zwaarst geraakt zijn door de crisis. Leden en donateurs van het NBG hebben royaal bijgedragen.
Link: https://www.bijbelgenootschap.nl/bijbelgenootschap-in-coronatijd-slotbijbelgenootschappen-wereldwijd-solidair-in-de-coronacrisis/
 
terug