De boekenkast tijdens de pandemie De boekenkast tijdens de pandemie
Zolang we niet in ’t Kruispunt komen, zijn de boeken bij mij thuis (Nieuwe Zandweg 6a).
Wil je het boek zien en in handen houden, kom dan gerust  even langs.
Neem eerst telefonisch of per e-mail contact met mij op.
Betalen doe je thuis per bank. Info: Gusta de Jong-Bakker (tel. 0348 - 416265)

deboekenkastlinschoten@gmail.com - IBAN: NL 46 ASNB 0707 4297 73
 
 
God en de pandemie

God en de pandemie

‘God en de pandemie’ - een theologische reflectie op het coronavirus en wat volgt - Auteur: Tom Wright (€ 14,99)

Sommigen zien in het Coronavirus een bewijs dat we leven in de eindtijd. Anderen zien het virus als een manier van God om ons wakker te schudden. Weer anderen vinden, dat het de schuld is van de Chinezen, de regering of de WHO.

lees meer ┬╗
 
Troostfilosofie Troostfilosofie


Troostfilosofie, voor elke dag een inspirerende gedachte
Stine Jensen en Marijke Klompmaker; 128 blz; € 18.99

Aan het begin van de lockdown wilden filosofe Stine Jensen en illustratrice Marijke Klompmaker graag iets doen voor kinderen en ouders, die opeens geconfronteerd werden met een nieuwe thuissituatie. Iets wat zou inspireren én troosten. Twee weken lang plaatsten ze elke dag een prachtige illustratie van Marijke Klompmaker online, met een filosofische vraag en reflectie van Stine Jensen. Een dagelijkse filosofische overpeinzing voor hoofd, hart en geest, onder het mom van dat ‘wie niet veel naar buiten kan, wel naar binnen kan keren, om vanuit daar de buitenwereld te bekijken’.
Er kwamen zoveel mooie reacties op het initiatief, dat ze besloten tot een cadeauboek ‘Troostfilosofie; voor elke dag een inspirerende gedachte’. Het boek bestaat uit prachtige illustraties, vragen en filosofische overpeinzingen, om elkaar te helpen, te troosten en te praten over wat je bezighoudt.
Het boek heeft een royaal formaat (22 x 22 cm) en zit in een kartonnen hoes.
 
 
Miljarden malen klopte mijn hart

Miljarden malen klopte mijn hart
Miljarden malen klopte mijn hart’ van Gerard v.d. Boomen 
(€ 10,-). 
Gerard v.d. Boomen verkent de ouderdom. Zijn situatie (hij is 95 jaar!) levert hem gelukkige, pijnlijke, weemoedige en humoristische overpeinzingen op, die hij in treffende kleine gedichten (haiku’s) verwoord. Haiku’s zijn gedichten, geschreven in de oude Japanse versvorm. Huub Oosterhuis noemt de gedichten van Gerard van den Boomen ‘Diep ontroerend’. 
 
Vol van verhalen

Vol van verhalen
Vanuit de kerken in Woerden hebben Susanne Versloot-Vermeulen en Yvonne Bastmeijer-Blonk het initiatief genomen, om verhalen te bundelen; verhalen van gewone mensen, die in de taal van deze tijd verwijzen naar de God van alle tijden. De omslag is geschilderd door Marion Versloot-Bastmeijer. Het resultaat is het boekje ‘Vol van verhalen’(€ 7,50).
 
Verbonden

Verbonden
‘Verbonden’ (een boekje vol vriendschap) – Gerry Velema, € 9,99.
Een boekje over relaties. Vriendschap kan geweldig zijn, maar ook kwetsbaar. Levenslessen over liefde en verlies, steeds in verbondenheid.
 
Met liefs

Met liefs
‘Met liefs’ (een boekje vol geloof, hoop en liefde) – Gerry Velema, € 10,90.
Een bijzonder geschenk-boekje over loslaten, (zelf)vertrouwen, liefde en vergeving. Gerry Velema loopt in korte stukjes tekst een eindje mee met ieder, die daar behoefte aan heeft.
 
 
Voor jou

Voor jou
‘Voor jou’  (een boekje vol nabijheid) – Gerry Velema, € 9,90.

Nabijheid is het beste medicijn in tijden van verdriet, ziekte, sterven en bij eenzaamheid. Nabij God zijn, bij het Woord zijn, een poosje bij jezelf zijn en al die prachtige momenten van samenzijn. Een mooi, bemoedigend  boekje om cadeau te geven of te krijgen.
 
Mensen van voorbij

Mensen van voorbij

‘Mensen van voorbij’  Leven met een verlies - Evert Pieter van der Veen. (€ 13,95)

Elk overlijden betekent een pijnlijk verlies voor wie er nauw bij betrokken is. Meer dan ooit besef je, wie iemand voor je was en voor je zal blijven.
 
Een stil moment

Een stil moment

‘Een stil moment’ Troost en Moed. (€ 9,99)

Wijze, bemoedigende en meditatieve teksten van bekende en onbekende mensen over troost en moed.
 
Het kleine boek vol vriendschap

Het kleine boek vol vriendschap

Het kleine boek vol vriendschap - onder redactie van Tiddy Rowan - € 9,95

Het kleine boek vol vriendschap is een mooi uitgevoerd geschenkenboekje, met citaten van anonieme, bekende en onbekende mensen over vriendschap. De betekenis van vriendschap kan verschillen in de diverse fasen van het leven. Toch zijn er bepaalde belangrijke elementen, die bij echte vriendschap altijd aanwezig zijn: Je beleeft een diepgaand plezier aan elkaars gezelschap. Er zijn uitingen van genegenheid en loyaliteit. Het is een relatie, die wederzijds is. Al deze facetten kregen een plekje in dit boekje.
 
Straks zul je groot zijn

Straks zul je groot zijn

'Straks zul je groot zijn' - W. van den Heuvel - € 2,95

In deze gedichtenbundel worden gevoelens vertolkt rondom geboorte, doop en opgroeiende jonge kinderen. Een tiental dichters werkten mee aan dit boekje. Het bundeltje gedichten is een prachtig cadeau bij een geboorte of een doop.
 
Ik heb 't geluk geroken

Ik heb 't geluk geroken

Ik heb ’t geluk geroken (zijn mooiste geluksverzen) - Toon Hermans - € 9,99

Dit boek bevat een bundeling van de mooiste verzen over geluk van Toon Hermans. Voor wie een inspirerend vers zoekt voor een geboorte of een verjaardag, een bemoedigende wens of een troostende gedachte.
 
Ogen die mij zoeken

Ogen die mij zoeken

'Ogen die mij zoeken' (afscheid en uitvaart) - Huub Oosterhuis - € 12,99