Nieuws om door te geven - NBG nr. 201 Nieuws om door te geven - NBG nr. 201
lees meer ┬╗
 
Gratis weggeefactie NBG Gratis weggeefactie NBG
Nu het coronavirus Nederland bezighoudt, kinderen veel meer thuis zitten en verpleeghuisbezoek niet mag, komt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) met een weggeefactie.
Er is keuze uit drie bijbeluitgaven, die mensen kunnen aanvragen voor zichzelf, de kinderen of voor kwetsbare of eenzame bekenden.
 
  • De Samenleesbijbel Junior: Deze uitgave is bedoeld voor kinderen van 4-7 jaar en bevat Psalm 23, het verhaal over Jesaja die droomt van vrede, de Bergrede van Jezus, het Paasverhaal en tien andere verhalen opgenomen. Naast de bijbelverhalen staan opdrachten, vragen en proefjes. 
  • Het Lucas-evangelie uit de Samenleesbijbel. Dit boekje is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar. Het bevat verhalen over Jezus, waaronder het paasverhaal. Er staan creatieve opdrachten bij, waarmee kinderen de betekenis van de verhalen kunnen ontdekken. Ook zijn er tips over hoe je thuis Pasen kunt vieren. 
  • Psalmen Dichtbij, een uitgave van het boek Psalmen in de Bijbel in Gewone Taal. Naast de psalmtekst staan vragen, die bedoeld zijn om je te helpen om uit deze bijbelse gedichten rust, vertrouwen en hoop te putten.
Zowel de EO, die Psalmen Dichtbij mogelijk maakte, als de Protestantse Kerk in Nederland, die meewerkte aan de Samenleesbijbel, ondersteunen deze actie van harte.

Bestelwijze
Iedere besteller mag maximaal één exemplaar per titel opvragen. De actie loopt zo lang de voorraad, dus op is op. De boeken worden voor Pasen thuisbezorgd. De boeken kunnen aangevraagd worden via: bijbelgenootschap.nl/juistnu.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap 
 
 
Dovenpastoraat Dovenpastoraat
Bent u doof of slechthorend? Of kent u iemand die doof of slechthorend is?
De Interkerkelijke Commissie van het Dovenpastoraat (IC Utrecht) draagt zorg voor het pastoraat onder doven. Hierbij organiseert zij verscheidene kerkdiensten voor doven en slechthorenden in de provincie Utrecht. 
De vaste diensten zijn:
  • de 1e zondag van de maand, (m.u.v. augustus) een dovendienst in Woerden, in de Kapel bij Careyn Weddesteyn. De dienst begint om 11.30 uur. Adres: Utrechtse straatweg 50, 3445 AS Woerden. Na afloop van de dienst is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en koffie drinken;
Daarnaast worden er een aantal gecombineerde diensten in de provincie Utrecht gehouden. De diensten worden ondersteund door gebaren (door middel van een tolk) en een beamerpresentatie. Voor meer informatie over de diensten en het dovenpastoraat kunt u terecht op www.ic-utrecht.nl of bij mw. A. Beukers ic.utrecht.dovenpastoraat @gmail.com .