Jubileumconcert Zingt Gode Lof Jubileumconcert Zingt Gode Lof

‘Zingt Gode Lof’, de Christelijk Gemengde Zangvereniging uit Linschoten viert dit jaar haar 95-jarig bestaan! 
Al jarenlang mogen zij wekelijks bij elkaar komen om te repeteren en deze liederen ook tijdens meerdere uitvoeringen per jaar ten gehore te brengen. Het genre wat ‘Zingt Gode Lof’ zingt, varieert van Christelijke moderne vlotte nummers tot bewerkingen van psalmen en aanbiddingsliederen. 
Vanwege dit jubileum is er op zaterdag 16 november een concert in ‘t Kruispunt te Linschoten. U kunt daarbij luisteren naar een muziekstuk bestaande uit meerdere delen die zeer afwisselend zijn in ritme en melodie.

lees meer »
 
Thema-avond gamen Thema-avond gamen

Gamen is een nadrukkelijk onderdeel geworden van de culturele context waarin wij leven, niet alleen als middel tot vermaak, maar ook als tool om te informeren en te onderwijzen.  Tegelijkertijd kunnen games vragen oproepen. Daarom organiseert de hervormde gemeente van Linschoten op 10 oktober een gemeente-avond over dit onderwerp. We hebben daarvoor  kenner en ervaringsdeskundige dr. Frank Bosman uitgenodigd. Hij is als theoloog verbonden aan de Tilburg University en doet onderzoek naar het thema gamen in relatie tot religie. Hij kan er veel over vertellen, geeft regelmatig lezingen over de ins en outs van gamen en schreef er boeken over.

lees meer »