Online Paaschallenge 2020

Online Paaschallenge 2020

Vanaf half negen kwamen de in totaal 9 deelnemende groepen/families online en kon het spel beginnen. Via filmpjes werd het verhaal van Pasen verteld en werden de opdrachten uitgelegd. De opdrachten konden worden uitgevoerd met eenvoudige middelen zoals (wc)papier, boeken, een schaar en 100(!) paaseitjes. De antwoorden op de vragen en foto’s van de resultaten konden via de app naar de jury worden gestuurd, die deze beoordeelde. Op de jurytafel stond een echt speelbord waar de stand op werd bijgehouden.

Al snel was het in de verschillende huizen een chaos, werd er een mummie gemaakt van wc papier, een troon van boeken gestapeld, in hoog tempo rebussen opgelost en echte of verzonnen ‘zondes’ opgebiecht. Het fanatisme straalde door het beeldscherm. Via het beeldscherm was het gelijk mogelijk om mee te kijken met de andere teams.

Als slotopdracht moesten de teams dan toch nog even naar buiten. Met de 100 paaseitjes moest er namelijk op een kleedje een paasboodschap worden geschreven voor de voordeur van de buren. Op gepaste afstand leverde dit flink wat verbaasde gezichten op. Wie verwacht er nou ook de buren met 100 paaseitjes voor zijn deur te treffen, die ook nog eens een mooie tekst hebben neergelegd. O ja, en het was inmiddels al half 11, dat kon de verbaasde gezichten natuurlijk ook verklaren.

Aan het eind van de avond was er één winnaar, maar was vooral de conclusie dat het erg leuk was om elkaar weer te zien en op deze manier een spel te spelen! Wij hebben er erg van genoten.

Jolanda, Erna en Ronald

terug