Oecumenische Zomer BBQ 2019 voor de vijfde keer een succes. Oecumenische Zomer BBQ 2019 voor de vijfde keer een succes.
Veel mensen brachten lekkere zelfgemaakte gerechten mee. Om 5 uur opende opper-kok Teun Hoogendoorn de Oec. Zomer BBQ. Gerard Vendrig las een inhoudelijk verhaal voor over ‘samenwerken’, daarna legde Teun de ‘spelregels’ uit: naar hartenlust eten en drinken en na afloop een bijdrage deponeren in de melkbus voor het ‘Oecumenisch doel’ van dit jaar: Hospice De Mantelmeeuw in Woerden. Er waren twee bijzondere gasten aanwezig: Margriet Sijm en Dike Verwey, vrijwilligers bij De Mantelmeeuw. 
Een kleine 60 mensen genoten van het mooie weer, de lekkere vleessoorten en de zelfgemaakte toetjes, salades en andere gerechten. Er werden geanimeerd vakantieverhalen uitgewisseld en bijgepraat. Tegen het eind van de barbecue maakte de jury, o.a. bestaand uit de dames van De Mantelmeeuw, bekend, wie dit jaar de Vergulde Garde had gewonnen. De jury koos unaniem voor de cupcakes van ds. Rianne. Zij kreeg van Gerard Vendrig de wisselbokaal uitgereikt. 
Rond 7 uur werd met vereende krachten opgeruimd. Daarna ging iedereen, na een gift in de melkbus te hebben gedaan, huiswaarts. In de giftenbus zat, na aftrek van de kosten, het mooie bedrag van € 500,- voor Hospice De Mantelmeeuw in Woerden.
Initiatiefgroep Oec. Zomer BBQ: Teun Hoogendoorn, Gerard Vendrig, Jan van Vliet, John Vendrig, Gusta de Jong-Bakker
terug