Infoberichten van het NBG - november 2019 Infoberichten van het NBG - november 2019
Leef toe naar de Kerst met de NBG Adventskalender 2019
Het NBG komt ook dit jaar met een adventskalender met afbeeldingen van kunstwerken, bijbelteksten, korte overdenkingen en citaten van bekende schrijvers en denkers. Vijfentwintig dagen lang bijbelse inspiratie voor de adventsperiode en Kerst in een handzaam formaat!
De adventskalender is gratis aan te vragen via de website van het NBG.


Link: https://www.bijbelgenootschap.nl/advent2019


Samenleesbijbel 100 stappen’ voor groepen in de kerk
Van de veelgebruikte Samenleesbijbel is er nu een speciale editie: de Samenleesbijbel 100 stappen. 
Deze editie richt zich op gebruik in gezinsverband en biedt handvatten om de Bijbel in groepsverband dicht bij kinderen te brengen. Die handvatten zijn bijvoorbeeld groepsactiviteiten, doorpraatvragen voor in de groep en extra illustraties.
Link: https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/samenleesbijbel-100-stappen/


Met Rembrandt door de Bijbel
Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar maakte het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een digitale ‘Rembrandtroute’: een leesroute aan de hand van bijbelse taferelen van zijn hand.
De Rembrandtroute is opgezet als een digitaal bijbelleesrooster, via de gratis app Mijn Bijbel. 
Wie zich aanmeldt, krijgt drie weken lang elke dag een Rembrandt te zien met het bijbehorende Bijbelverhaal en een kunsthistorische toelichting.Link: https://www.debijbel.nl/app?utm_source=debijbel.nl&utm_medium=referral&utm_campaign=blog-rembrandt


Bijbel in het Kikongo
Lange tijd was het de sprekers van het Kikongo in Angola niet toegestaan hun eigen taal te gebruiken. Gelukkig komt er nu weer meer ruimte voor lokale talen. Want voor veel mensen geldt: Portugees is voor zaken en politiek, maar het hart spreekt Kikongo. Voor de sprekers van het Kikongo werkt het Bijbelgenootschap van Angola aan een nieuwe vertaling van de Bijbel in hun moedertaal. 
In november 2018 werd de vertaling van het Nieuwe Testament feestelijk gepresenteerd. Inmiddels is het vertaalteam druk bezig met het Oude Testament. 
Wilt u dit project steunen? Dat kan via de website van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Link: https://formulier.bijbelgenootschap.nl/donatie-angola-kikongo


BGT-Jongerenbijbel 
De BGT-Jongerenbijbel helpt om te begrijpen wat er in de Bijbel staat en wat jongeren eraan hebben in hun dagelijks leven. Het NBG werkte voor deze uitgave samen met Youth for Christ en EO/BEAM. De Bijbel in Gewone Taal Jongerenbijbel werd ontwikkeld voor en door jongeren. Jongeren hebben meegedacht met het concept, de inhoud en het design. Het resultaat is een Bijbel met creatieve opdrachten voor doeners en denkers.

Link: https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/jongerenbijbel-bgt/
 
terug