Infoberichten van het NBG - december 2019 Infoberichten van het NBG - december 2019
Huidvraat: vertaalvondst of jeukwoord?
Weinig woorden uit de Nieuwe Bijbelvertaling hebben zoveel losgemaakt als het neologisme ‘huidvraat’. Nu de vertaling gereviseerd wordt, heeft het Nederlands Bijbelgenootschap alle reacties gewogen en de wetenschappelijke stand van zaken onderzocht. In het blad Met Andere Woorden wordt de keuze die gemaakt is bij de revisie van de NBV uitgebreid toegelicht in een researchartikel van Matthijs de Jong, Saskia van der Lingen en Jaap van Dorp. 
Link:
https://www.bijbelgenootschap.nl/in-het-nieuwe-nummer-van-maw-huidvraat-waar-hebben-we-het-over/

Met Bijbel, kunst en kinderen toeleven naar Kerst
Voor wie met Bijbel en kunst naar Kerst wil toeleven, is er het Adventsleesplan ‘Een nieuw begin’. Dit digitale leesplan van het Nederlands Bijbelgenootschap bevat elke dag een bijbelgedeelte, een pakkend citaat van een bekende schrijver en een illustratie van een Vlaams kunstwerk. Voor kinderen is er een speciale kalender. Het leesplan is beschikbaar via de app Mijn Bijbel.
Link: https://www.debijbel.nl/app


Het Kerstverhaal als uitdagende spiegel
Het boek Verdiep je in het kerstverhaal van Peter-Ben Smit laat zien hoe ongehoord de verhalen over Jezus’ geboorte zijn. 
Het boek is bedoeld voor groepen en persoonlijke studie. Zo kun je dit boekje gebruiken binnen je parochie of gemeente, met je bijbelstudiegroep of bij je persoonlijke stille tijd.
Prijs: € 8,95
Link om het boek te bestellen: https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/verdiep-je-in-het-kerstverhaal/De Bijbel op tv bij SBS6 
In het SBS6-programma Holland van Boven van 1 december 2019 was ook het NBG in Haarlem te zien. In beeld kwamen onder meer onze vertalingen, onze wereldwijde inzet, de Prentenbijbel, de app met de Rembrandtroute en de bibliotheek.
Link: https://www.bijbelgenootschap.nl/kijktip-de-bijbel-op-tv-bij-sbs6/

Geef voor gezinsbijbels voor Venezuela
Venezuela verkeert in crisis. De inflatie is torenhoog, voedsel wordt iedere dag duurder en mensen weten niet meer wie ze moeten vertrouwen. In deze uitzichtloze situatie vinden mensen hoop in de Bijbel. De vraag naar bijbels stijgt dan ook, maar deze zijn onbetaalbaar geworden. Doe mee aan de kerstactie van het Nederlands Bijbelgenootschapen geef met uw gift gezinnen in Venezuela een bijbel.
Link: https://formulier.bijbelgenootschap.nl/donatie-venezuel
terug