Expositie in ’t Kruispunt!

Expositie in ’t Kruispunt!

Slavernij? Dat ligt toch achter ons? Beslist niet! Meer dan 40 miljoen mensen zijn zo afhankelijk dat ze voor hun leven vastzitten aan de dwang van anderen. Het zijn moderne slaven. Een kennis neemt bijvoorbeeld een kansloos jongetje mee met de belofte aan de ouders dat hun zoon in de stad een goede school zal gaan volgen. Maar van de school komt niets en de jongen moet zich uitkleden voor de webcam, of 80 uur per week werken in een kledingfabriek, of vanaf een vissersboot duiken naar onderwaterschatten waar alleen kleine handjes bij kunnen. 


International Justice Mission (IJM) bevrijdt slaven en biedt ze een behoorlijk nazorgtraject. Maar zij zorgt er ook voor, dat in samenwerking met de plaatselijke autoriteiten de slavenhouders worden veroordeeld en de gevangenis ingaan, www.ijmnl.org En nu heeft IJM ons benaderd met die mooie opdracht. Wat een buitenkans om onze missie om kunst in de kerk te brengen op deze manier gestalte te geven! www.arsprodeo.nl


De opening van de expositie is op zaterdag 1 februari van 14-17 uur. Op zondag 2 februari zal ds. Leo Webbink voorgaan in een dienst rond het werk van IJM en de expositie. We willen de kerk verder openstellen voor publiek op vrijdag (19.30-21.00u.) en zaterdag (14-17u.). Op de 28e zal de expositie weer vertrekken. 
In de jongerendienst van 12 januari met als thema ‘Gevangen-bevrijd’ zal een collecte voor het werk van IJM gehouden worden. Tenslotte zullen er ook activiteiten rondom de expositie worden georganiseerd, en er is materiaal van IJM voor gebed, donaties en actieve deelname. 
Doet allen mee! 


De werkgroep
Mariëtta Eppinga, Remy van Keulen, Leo de Vos
terug