Gemeenteavond Kerk voor het dorp

Gemeenteavond Kerk voor het dorp

We nodigen ook de protestantse gemeente van harte uit voor deze avond. Samen willen we immers ‘kerk voor het dorp’ zijn. De avond begint om 20.00 uur in DeWingerd. Allen hartelijk welkom. 

Veel kerkelijke gemeenten willen méér voor hun directe omgeving betekenen en Gods liefde aanwezig laten zijn in het dorp of de stadswijk. In zijn boek laat René van Loon zien dat het mogelijk is kerk te zijn voor de buurt. Stap voor stap neemt hij zijn lezers mee in het denkproces dat een plaatselijke gemeente door kan maken. Heel concreet laat hij zien welke keuzes gemaakt moeten worden en waar kansen liggen.
Hij onderscheidt daarbij twee sporen: enerzijds algemene dienstbaarheid aan iedereen, los van geloof of achtergrond, en anderzijds hulp bij geloofsvragen voor iedereen die meer over het christelijk geloof wil weten. Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden die het gemeenten mogelijk maken meteen aan de slag te gaan. Op de gemeenteavond zal de auteur ons er een en ander over vertellen.

René van Loon is predikant van de hervormde wijkgemeente Schollevaar te Capelle aan den IJssel en heeft vele jaren ervaring in missionair werk. Het belooft een boeiende en leerzame avond te worden. 

 

terug